Kjennetegn | 1960

Pris kr. 1,00, 36 sider i hvert nummer.

1960 er et kvalitetsmessig topp-år. Den høye kvaliteten på bladet opprettholdes også dette året, hovedsaklig pga. de mange gode Barks og Murry-historiene, men også Tony Stobl bidrar i positiv retning her. Selvsagt var det også ting som kunne ha vært bedre. For det første så var ikke selve fargene så mye å skryte av, og printkvaliteten gjorde ofte tegningene diffuse, noe som gjenspeiles i eksemplene på denne siden. Ikke alle seriene var like bra heller, og spesielt den høye andelen av Fant-serier, trekker helhetsinntrykket noe ned. Det må også nevnes at selv om Barks alltid var meget god, så er vel denne perioden kanskje hans svakeste. Han brukte opp igjen mange av sine tidligere ideer for 10-siderne, og historiene var vel kanskje ikke fullt så morsomme som det vi opplevde både før og senere. Likevel er dette en årgang som absolutt er å anbefale.

En av de spesielle tingene dette året, er at man ofte har to fortsetteleses-serier i samme nummer. Det vil si at den uken en serie avsluttes, begynner samtidig en ny serie. Det er også hele tiden vekselsvis Donald-serie eller Mikke-serie.
En annen litt spesiell ting i denne perioden, er at mange serier innledes med at Donald og guttene ser på bilder i et fotoalbum, og dette bildet er bakgrunnen for historien som vi så får fortalt. Her er et eksempel fra en Strobl-serie i nr.8 dette året.
Dette året var det også vanlig med helsides tegning på baksiden. Her er et eksempel på en slik:
Det er også så smått begynt å komme premiekonkurranser i bladet. Denne pleide å være på nest siste side, altså på innsiden av omslaget. Det var en halv side med konkuranse, og en halv side med løsning fra forrige nummer, samt premier. Eksempel:
Også reklame var begynt å bli vanligere dette året. Da var den ene halvsiden byttet ut med dette, som i eksempelet her med Dr.Greves Barnesepe.
Nr.50 dette året er litt spesielt, da det ikke bare inneholder de vanlige seriene, men også sider med forskjellige pusleoppgaver og ting barna kan lage. Disse sidene er da i stedet for vanlige serier. Her er et eksempel:
Tilbake