Kvalitet | 1961


Dette er også en meget god årgang som skiller seg lite ut fra året før. Det er dog beregnet en beskjeden nedgang i kvaliteten, noe man ikke behøver å legge alt for stor vekt på, for man finner mye underholdende lesing også dette året.

Kvaliteten er beregnet på følgende måte: Hver historie får en karakter der 1 er det dårligste og 10 er det beste. Denne karakteren blir multiplisert med antall sider historien er på. Dette gjøres for alle historiene i bladet, og disse tallene legges sammen. Summen blir så delt på antall serie-sider i det aktuelle bladet, slik at man da finner en karakter for nevnte blad. Til slutt finnes gjennomsnittskarakteren for alle bladene i den aktuelle årgangen. Det må påpekes at denne karaktersettingen er min egen subjektive oppfatning av hvor gode historiene er, og dette er selvsagt ingen fasit for kvalitet.

Bladene nevnt nedenfor, kan også inneholde noen en-sidere og halv-sidere, men disse er ikke nevnt i oversikten. Noen av historiene det refereres til, vil være omtalt under 'Høydepunkter'. De 3 beste bladene (etter min mening) i 1961, er som følger:
 1. Nr. 41. Karakter 8,69
  Donald Duck - Ballonggalskap; 10 sider; karakter 9
  En merkelig, men litt morsom Barks-historie der Petter Smart finner opp en ny super-gass som Donald fyller i en kjempeballong som ligner ham selv, dette for å kunne holde øye med nevøene.
  Snipp og Snapp; 6 sider; karakter 6
  Donald og Snipp og Snapp kjemper om kontrollen av Donalds fjernsyn. Tegnet av Jack Bradbury.
  Onkel Skrue - Cobolas Sju Byer; 8 sider; karakter 10
  Siste del i denne meget gode Barks-historien der Skrue er i kamp med B-Gjengen for å finne Cibolas sju byer og rikdommene der.
  Mikke Mus og Torsdag; 8 sider; karakter 9
  Første del av denne fantastiske Mikke-serien skrevet av Merrill De Maris, her tegnet av Paul Murry. Mikke får besøk av villmannen Torsdag, som ikke aner noe om den siviliserte verden. My komikk her!
 2. Nr. 4. Karakter 8,38
  Donald Duck - Villfolen!; 8 sider; karakter 10
  Her dukker det opp en riktig gammel Barks-historie fra 1945. Donald skal forsøke å temme en villhest, noe som viser seg mer vanskelig enn først antatt.
  Mikke Mus og Ben Ali; 6 sider; karakter 8
  Mikke blir sjåfør hos den rike fetteren sin som bor i et araberland. Carl Fallberg og Paul Murry.
  Snipp og Snapp; 7 sider; karakter 6
  Snipp og Snapp må redde fiske-vennen sin fra Mikkel og Bamse som ønsker å fiske. Tegnet av Phil De Lara.
  Onkel Skrue og det Store Dampskipsracet; 5 sider; karakter 10
  Siste del av Barks-historien der Skrue og en annen rikmann bestemmer seg for å fullføre et gammelt elverace som onklene deres påbegynte for mange år siden, men som aldri ble fullført da båtene enten sank eller gikk på grunn. Premien er slottet Løvenborg.
  Mikke Mus - Den Tapre Skredderen; 6 sider; karakter 8
  Første del av historien om Mikke som en landsens skredder som får i oppgave å kvitte seg med en kjempe som herjer i landet. Alle tror han har drept 7 kjemper tidligere, mens det i virkeligheten bare var fluer.
 3. Nr. 7. Karakter 8,18
  Bestemor Duck og Snøfjerneren; 6 sider; karakter 8
  Petter Smart har funnet opp en snøfjerner som fordamper snø i en fart, og bruker denne for å hjelpe Bestemor Duck på gården hennes. Problemene oppstår når kuen hennes klarer å aktivere oppfinnelsen. Skrevet av Vic Lockman, tegnet av Carl Barks.
  Langbein; 10 sider; karakter 7
  Langbein hjelper fetteren sin som er sheriff i en western-by. Tegnet av Tony Strobl.
  Bestemor Duck; 8 sider; karakter 8
  Bestemor Duck får hjelp av Ole, Dole og Doffen og Dumbo (!) til å passe på gården hennes, mens Mikkel Rev er ute med skurkestrekene sine. Skrevet av Vic Lockman, tegnet av Carl Barks.
  Onkel Skrue - Tilbake til Fortiden; 8 sider; karakter 10
  Andre del av denne gode Barks-historie om Donald og Skrue som blir hyptoniserte til å se hva deres forfedre opplevde. Disse var mannskap på et sjørøverskip, og de gravde ned en skatt på Ensomhetsøya. Denne skatten forsøker Donald og Skrue å finne igjen.
De 3 svakeste bladene (etter min mening) i 1961, er som følger:
 1. Nr. 15. Karakter 6,28
  Donald Duck; 10 sider; karakter 6
  Donald og guttene oppsøker en primitiv indianerstamme for å få inspirasjon til å lage musikk som Donald ønsker å tjene masse penger på. Tegnet av Al Hubbard.
  De Tre Små Griser; 4 sider; karakter 6
  Storeulv fanger de to minste grisene, men ved å banke nødsignaler med en hammer, klarer Storebror å oppdage faren, og redde dem. Tegnet av Jack Bradbury.
  Fant; 5 sider; karakter 5
  Fant skal passe på noen høner, men da noen kyllinger blir klekket ut, tror de at han er moren deres. Al Hubbard.
  Bongo; 4 sider; karakter 5
  Bongo møter en vennlig løve som han håper skal skremme Jernkjeve, men det går ikke så bra. Tegnet av Al Hubbard.
  Donald Duck og Kra-Kra Diamanten; 9 sider; karakter 8
  Donald og guttene må reise til Nordpolen for å få fatt i en diamant til Skrue, men B-Gjengen har andre planer. Usedvanlig uredelig teknikk fra Skrue sin side. Han får en hypnotisør til å sørge for at Donald blir satt i gjeld, slik at han er nødt til å ta Skrue sitt oppdrag for å bli gjeldfri. Historien er tegnet av Stobl. Dette er andre del.
 2. Nr. 51. Karakter 6,33
  Donald Duck; 19 sider; karakter 6
  Donald får hukommelsestap, og tror at han er sin onkel Skrue. Dette får ham til å kjøpe en mengde meget dyre presanger til familien sin, men det er den ekte Skrue som får regningene. Historien er skrevet av Del Connell og tegnet av Bob Moore.
  Storeulv - Musefangeren; 4 sider; karakter 6
  Storeulv forsøker å fange grisene ved hjelp av fløytemusikk. Tegnet av Phil De Lara.
  Langbein; 4 sider; karakter 7
  Klara får Langbein til å kvitte seg med alle de utslitte møblene sine for å kunne kjøpe nytt. Langbein er ikke særlig villig til dette, og bedre blir det ikke når han har gjemt pengene sine i de gamle møblene som er kastet. Skrevet av Vic Lockman, tegnet av Jack Bradbury.
  Pluto; 6 sider; karakter 7
  Tipp og Topp arrangerer sledeturer med Pluto utkledd som reinsdyr for å tjene penger til presang til ham.
 3. Nr. 35. Karakter 6,41
  Ole, Dole og Doffen Har Glade Skoledager; 8 sider; karakter 7
  Andre del i en bra fortsettelseshistorie som er tegnet av Tony Strobl. Donald og guttene er kommet til en øyder de finner en by av gull. De innfødte på øya har gjemt seg bort, da de er redde for noen hårete skapninger som kalles Skinntassene.
  Mikke Mus; 4 sider; karakter 7
  Mikke har lovet nevøene en tur til stranden, men han vil helst bare slappe av, noe som medfører at madrassen han ligger på flyter til havs, og der er det haier.
  Pluto; 7 sider; karakter 6
  Snipp og Snapp skal hjelpe Pluto med å grave opp bein, men får problemer med en gjenstridig jordrotte. Tegnet av Pete Alvarado.
  Dolly Duck's Dagbok; 7 sider; karakter 7
  Ganske morsom historie der Dolly er sekretær for Skrue, og hun kjenner han så godt at hun etterhvert har begynt å tenke som ham. Problemet er at hun noterer alt om Skrue i en dagbok, og dette vil B-Gjengen forsøke å dra nytte av. Tony Strobl.
  Fant - På Vakt; 6 sider; karakter 5
  Fant får i oppdrag å passe på en pakke som inneholder et akvarium, men Si og Am har andre planer. Tegnet av Al Hubbard.
Grafen nedenfor viser hvordan kvaliteten har endret seg i den perioden denne nett-siden omhandler:


tilbake